blank
Back Cover
Odlomak

Požar

Maestralno delo o jenjavanju strasti nakon godina braka, o ženskoj žudnji za životom, o nepristajanju na život pored partnera umesto s njim, o ženskoj seksualnosti i odnosu prema starenju. Danijela Krin ovim emotivnim romanom potvrđuje fantastičan pripovedački dar prethodno iskazan u knjizi Ljubav u slučaju opasnosti.

891,00 RSD 792,00 RSD

Rahel i Peter su u braku skoro 30 godina. Život im je udoban, uspešni su u svojim poslovima, imaju dvoje odrasle dece. Cene se i poštuju, ali strasti odavno nema. Tronedeljni boravak u izolovanoj kući u prirodi otvoriće pitanje mogu li jedno drugom pružiti ono što je potrebno da bi ostali zajedno.

Bez banalne sentimentalnosti, Danijela Krin piše o preispitivanjima karakterističnim za žene, o žudnji za životom, o neispunjenim željama i nedoživljenim iskustvima, o žalu zbog porodičnih odnosa koji su daleko od idealnih. Požar je intiman roman o braku, vernosti, ljubavi, strasti, roditeljstvu i starenju, a pre svega maestralan prikaz konfliktne potrebe za sigurnošću protkanom uzbuđenjem.

Autor

Danijela Krin

Prevodilac

Ivana Nešić

Dizajn korica

Danica Čudić

Broj strana

178

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2022.

ISBN

978-86-6084-025-9

Kritike

„Pošto je Danijela Krin autorka Požara, radnja se razvija s letnjom lakoćom, otkrivajući usput intelektualnu dubinu.“
Der Spiegel

„Krin ponovo dokazuje da je velemajstorka stvaranja delikatno poetičnog, višeslojnog prikaza današnjih vremena.“
Deutschlandradio

„Malo je knjiga koje funkcionišu na toliko mnogo nivoa kao Požar Danijele Krin.“
WDR 2

Možda bi vas zanimalo