blank
Back Cover
Odlomak

Ljubav u slučaju opasnosti

Roman o krizi srednjih godina, jedinstvenoj za žene, koja podrazumeva preispitivanje svog života i svojih izbora. Kroz dovitljiv kolaž od pet priča o životu pet žena, Danijela Krin istražuje strah, nadu, ambiciju, krhkost i razočaranja koja oblikuju život modernih žena.

990,00 RSD 891,00 RSD

Pet priča o životu pet žena povezanih prijateljstvom, rodbinskim vezama ili suparništvom. Svih pet junakinja je u zrelim godinama, kada žene već znaju šta hoće ili misle da znaju sve dok im se to ne ostvari. Iskusile su i izgubile ljubav, nezadovoljne su svojim vezama, preispituju svoj život i svoje izbore i pokušavaju da definišu ko su zapravo. Njihovi životi se razlikuju, a opet su bolno slični: svaka od njih pokušava da krene napred i da bude gospodarica vlastite sudbine.

Danijela Krin istražuje strah, nadu, ambiciju, krhkost i razočaranja koja oblikuju život modernih žena, nudeći iskrene uvide o majčinstvu, odluci da se nemaju deca, slobodi, prevari i razvodu. Ljubav u slučaju opasnosti je dovitljiv i intiman kolaž onoga što znači biti žena i tragati za srećom, knjiga koja postavlja brojna pitanja ne dajući jednoznačne niti konačne odgovore.

Autor

Danijela Krin

Prevodilac

Ivana Nešić

Dizajn korica

Danica Čudić

Naslov originala

Die Liebe im Ernstfall

Broj strana

223

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2021.

ISBN

978-86-80830-66-7

Kritike

„Kada neko za sto godina bude poželeo da sazna nešto o životu današnjih žena, naći će to u ovom romanu.“
— Sächsische Zeitung

„Retko koja knjiga je toliko zabavna, a da istovremeno pruža toliko intelektualnog zadovoljstva. Ovo je knjiga za svakog ko želi da upozna savremenu nemačku književnost.“
— WDR

Ljubav u slučaju opasnosti upečatljivo prikazuje žene koje traže nove načine da budu srećne nakon što klasični modeli odnosa propadnu.“
— Der Tagesspiegel

„Knjiga koja nema nameru da objasni svet – a upravo to čini.“
— Neue Zürcher Zeitung am Sonntag

„Zabavno, iskričavo, moderno štivo s čijim protagonistkinjama se lako saoseća.“
— New Books in German

„Danijela Krin je fantastična pripovedačica. Svaka od priča je iskrena, realna i životna.“
— Trierischer Volksfreund

Možda bi vas zanimalo

blank

Tri žene

1.199,00 RSD 990,00 RSD
blank

Razdvojenost

693,00 RSD 594,00 RSD
blank

Urugvajka

792,00 RSD 693,00 RSD