Ponekad se probudiš u Beogradu – prva knjiga poezije u izdanju Booke

Od poezije sve kreće i sve se njom završava.
Svako ko je počinjao da piše to zna.
A i svako ko je prešavši dug i plodan spisateljski put na kraju opet došao do nje.

U našoj poetskoj ediciji biće početnika, biće onih na sredini i onih pri kraju puta.
Jedno će im biti zajedničko – poezija, i to dobra.

Vladimir Skočajić Skoča, čovek koga možeš voleti ili mnogo voleti, konačno je napisao knjigu. Toliko se na nju čekalo da je većina pomislila da se to zapravo nikada neće desiti ili da se desilo nekada davno, samo je njima nekako promaklo. Možda kad je počinjao da pravi radio-emisiju, možda pre odlaska u Ameriku, ko bi ga znao.

A Skoča je čekao da se poklope zvezde, note i reči. Da se asfalt i beton Ostina i Jerkovića stope u alhemijskom procesu stvarajući poseban entitet, toponim oblikovan njegovim stihovima.

I konačno je tu. Prava, stvarna, prva Skočina knjiga. A u njoj pedesetak istinski dobrih pesama. Onih što se najpre čitaju brzo i žedno, a potom, kada se prva žeđ zadovolji, gustiraju do duboko u noć. Igrom srećnih okolnosti to je i prva knjiga naše poetske edicije i malo je reći da smo srećni i ponosni zbog toga.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 792 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Ostale vesti

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog