Posle zime – ljubavna priča na kakvu niste navikli

Od zime se opraštamo romanom Posle zime, intenzivnim, duhovitim i pronicljivim portretom urbane usamljenosti.

Gvadalupe Netel je višestruko nagrađivana meksička spisateljica, a svojim četvrtim romanom Posle zime, nagrađenim za najbolje delo na španskom jeziku 2014, potvrdila se kao neizostavno ime savremene latinoameričke književnosti.

Naizmenično ispričan iz ugla Klaudija, Kubanca u Njujorku, mizantropa koji mašta o savršenoj ženi, i Sesilije, nesigurne mlade Meksikanke u Parizu koja se bori s usamljenošću, roman Posle zime otkriva neuroze, strasti i fobije glavnih junaka koji pokušavaju da nađu ravnotežu između želje za samoćom i potrebe za drugim ljudima. Kako čitaoci svedoče postepenom približavanju dvoje „čudnih“, „autsajderskih“ pripovedača i njihovoj kratkoj aferi, tako sve više saosećaju s njima, uprkos njihovom destruktivnom i opsesivnom ponašanju, ili možda baš zbog njega.

Netel piše o ljudskoj nesavršenosti i zabludi da ljubav može rešiti sve probleme, o ledenom licu tuge i depresije sa zrelom iskrenošću koja je iznenađujuće retka u književnosti, ali ipak roman završava s daškom optimizma, brzim i vrtoglavim spustom ka jedinom mogućem kraju: onome što dolazi posle zime.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 792 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Ostale vesti

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog