Zovem se Lusi Barton – knjiga kojoj se vraćamo

Roman Zovem se Lusi Barton prvi put smo objavili 2016. godine. Na zahtev čitalaca, knjigu objavljujemo ponovo, u novom, osveženom ruhu.

U bolničkoj sobi u Njujorku, dve žene – majka i ćerka – razgovaraju pet dana i pet noći. Lusi se oporavlja od naizgled jednostavne operacije kad joj majka, s kojom godinama nije razgovarala, nenadano dolazi u posetu. Laki tračevi o ljudima iz Lusinog detinjstva u Ilinoisu ponovo ih povezuju, ali majčino prisustvo budi sećanja na odrastanje u siromaštvu, nedostatak nežnosti i komunikacije i društvenu isključenost.

Roman Zovem se Lusi Barton satkan je od epizoda iz različitih perioda Lusinog života koji grade sliku o ženi, usamljenoj i osećajnoj, kojoj su potrebne ljubav i povezanost. Nežno iskren glas same Lusi, bez bespotrebnih detalja, ispreda priču o bekstvu iz problematične porodice, želji da postane spisateljica, složenom odnosu s mužem, ljubavi prema ćerkama. Svaka priča, svaki lik, svako mesto savršeno se uklapaju u mozaik o Lusi Barton, ženi koja se uzdigla, koja stoji čvrsto na svojim nogama i koju ćete zavoleti.

U istančanom, pronicljivom i dirljivom romanu, Elizabet Straut pomnim odabirom reči i sugestivnom suzdržanošću uspeva da prenese bogatu paletu osećaja i mehanizme odbrane od emotivnih trauma, potvrđujući se kao jedna od vodećih američkih spisateljica 21. veka.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 792 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Ostale vesti

Korpa
1 item Korpa
Moj nalog