Pobednica konkursa za najbolji neobjavljeni roman

S velikim zadovoljstvom vam predstavljamo pobednički rukopis našeg prvog godišnjeg konkursa za najbolji neobjavljeni roman – Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo autorke Mirjane Drljević.

Među 575 rukopisa koji su pristigli na konkurs, ovaj uzbudljiv i napet roman koji prati istragu o tri nestale devojke istakao se sigurnošću kojom autorka vlada žanrom, autentičnim stilom i gotovo linčovskom atmosferom.

Iako u osnovi detektivski roman, Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo je višeslojna, emotivna i suptilno duhovita knjiga o odrastanju u sumornim blokovima Novog Beograda, prijateljstvima za ceo život i kompleksnom odnosu roditelja i dece. Brz, inteligentan i znalački vođen od početka do kraja, ovaj novobeogradski noar takođe razotkriva i posledice neizgovorenog i potisnutog u postjugoslovenskom društvu u kojem dominira kultura zaborava i prećutkivanja.

Ovu zaista izuzetnu knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 792 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Čedo apokalipse – provokativan detektivski noar

16. 11 2022.

Tirza – uznemirujuće dobra knjiga

16. 11 2022.