Čedo apokalipse – provokativan detektivski noar

Dve privatne detektivke, tunjava i cinična Lusi i energična i bezobzirna Hijena, tragaju za Valentin, nestalom problematičnom tinejdžerkom iz imućne porodice koja beži iz škole, opija se i ima seksualne odnose s nepoznatima. Tokom potrage koja ih vodi od Pariza do Barselone, njih dve otkrivaju mučne detalje iz devojčinog života i shvataju da ništa nije onakvo kakvim se na prvi pogled čini.

U ovoj pank verziji detektivskog noara, Depent kroz kombinaciju društvenog komentara, ljubavne priče i trilera disecira (francusko) savremeno društvo. Seksualne slobode, politika, rasizam i nasilje nalaze se pod pronicljivim pogledom kontroverzne feminističke autorke poznate po romanu Kresni me i trilogiji Vernon Trodon. Vešto koristeći sporedne likove, Depent vokalizuje česte predrasude o ženama i njihovoj seksualnosti, o mladima i njihovoj samoživosti, i o manjinama i njihovoj nemogućnosti asimilacije.

Eksplicitan i brutalan, Čedo apokalipse je provokativan odraz savremenog društva u uveličavajućem ogledalu, triler s neočekivanim obrtom koji oslikava mračnu stranu urbanog podzemlja i razobličava licemerje srednje klase.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 792 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Požar – pronicljiv roman o braku, ljubavi i čežnji

02. 11 2022.

Pobednica konkursa za najbolji neobjavljeni roman

02. 11 2022.