Matriksa – trijumfalni povratak Loren Grof

Matriksa je zasnovana na liku prve francuske pesnikinje Marije od Francuske, koja je proterana s dvora i poslata da bude nastojnica u siromašnoj opatiji. Ono malo što se zna o njenom životu Grof vešto rekonstruiše u smelu viziju ženske ljubavi, skrivene seksualnosti i žestoke odanosti.

Marija, isprva očajna i zatečena surovošću novog života u opatiji, odlučuje da stvori bogatu i samodovoljnu zajednicu žena u kojoj „ima mesta čak i za najluđe, za odbačene, za teške […] čak i za žene koje je najteže voleti“, bez obzira na to koje sve norme usput mora da prekrši. I u tome uspeva.

Kombinujući šturost, ceremonijalnost i senzualnost, Loren Grof je stvorila nesvakidašnje delo o tome šta sve žene mogu da postignu kad odluče da se usprotive ustaljenim patrijarhalnim običajima. Ispisan poetičnim i živopisnim stilom, roman o životu opatica u 12. veku deluje uzbudljivo i dinamično poput trilera.

Knjigu možete možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 792 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Matriksa

891,00 RSD

Ostale vesti

Korpa
1 item Korpa
Moj nalog