2020 – zajednički dnevnik o godini koja je promenila svet

Kao što niko od nas krajem 2019. nije ni slutio šta nas očekuje, tako ni Lana Bastašić nije mogla da pretpostavi šta će se roditi iz ideje da šestoro mladih pisaca iz šest država s prostora bivše Jugoslavije piše zajednički dnevnik u 2020. A rezultat je autentičan prikaz zbunjenosti, strahova, čežnje za drugima, usamljenosti i frustracija koje smo svi osećali te godine.

Ne samo da su Lana Bastašić, Luiza Bouharaoua, Rumena Bužarovska, Danilo Lučić, Dijana Matković i Nikola Nikolić ogolili svoju intimu pred čitaocima i čitateljkama (to je naposletku i svrha dnevničkih zapisa) već su nam zajedničkim dnevnikom pokazali da postoji jezički i kulturni prostor koji delimo.

Pored toga što 2020. pruža mogućnost da tuđim očima sagledamo godinu bez presedana (i pronađemo utehu u saznanju da smo svi imali slična iskustva), ovaj neobičan format nam omogućava da upoznamo šest različitih autora, njihova razmišljanja i stilove, gotovo da imamo šest knjiga u jednoj. A to je, priznaćete, pravo malo blago.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 792 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Ostale vesti

Korpa
1 item Korpa
Moj nalog