Trojica za Kartal – snažna antiratna proza

Jergović ne opisuje direktno borbe, krvoprolića, pogibije u potrazi za hranom ili vodom, već piše o običnim ljudima u nenormalnim okolnostima, o njihovim sudbinama, željama, strahovima i nadanjima; njegova knjiga je o životu i upravo u tome se i ogleda sva potresnost ovih priča.

O opkoljenom Sarajevu Jergović je pisao u svom proznom prvencu, zbirci Sarajevski Marlboro, koja je objavljena 1994. Trojica za Kartal je njena knjiga bliznakinja – Jergović je, naime, odlučio da kao stariji i zreliji pisac napiše knjigu koja je u tematskom smislu, po rasporedu i strukturi kopija Sarajevskog Marlbora, premda nijedna priča nije ponovljena. Otuda podnaslov Sarajevski Marlboro remastered.

Ovaj nesvakidašnji povratak vlastitom delu moćan je i duboko potresan i, bez obzira na to da li ste čitali Sarajevski Marlboro ili ne, ne smete ga propustiti.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 891 dinar, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Ostale vesti

Korpa
1 item Korpa
Moj nalog