Moja godina odmora i opuštanja – provokativna kritika savremenog društva

Ako u književnim likovima tražite prijatelja, ovo nije knjiga za vas. Otesa Mošfeg, sjajna američka spisateljica, „ozloglašena“ je po svojim antijunacima. Njena naratorka u Mojoj godini odmora i opuštanja je bogata, lepa i ravnodušna prema svemu i svima. Ništa je ne zanima, nema nikakve ambicije, ne preispituje svoje privilegije, prezire najbolju prijateljicu i roditelje, koji su joj ostavili bogatstvo. Umorna od sveta i svojih dosadnih misli i bolnih uspomena, želi da prespava godinu dana u nadi da će se probuditi preobraćena.

Naravno, to što naratorka sebe i svoje misli smatra dosadnim, ne znači da će takva biti čitaocima. Naprotiv. Njeni cinični, mizantropski komentari zapravo su britka kritika savremenog društva ogrezlog u konzumerizam, i pružaju duhovite i bolne uvide u mentalno zdravlje, zavisnost, usamljenost, samoprezir i otuđenje.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 891 dinar, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog