Polje – roman o životu iz ugla mrtvih

Pisati o mrtvima uvek je nezahvalno jer postoji bojazan da skliznete u patetiku ili napišete depresivnu knjigu. Robert Zetaler u svom romanu Polje jednostavnim, nesentimentalnim pripovedanjem izbegao je i jedno i drugo: umesto sećanja živih na mrtve, on daje priliku mrtvima da se obrate živima.

A šta oni kažu? Kakvu su priču o svom životu odlučili da ispričaju? Šta je to što im je obeležilo život – da li su to momenti velike sreće, životna razočaranja ili čežnje koje ih gone?

Nepretencioznim, dirljivim, prividno banalnim, a ponekad čak i bizarnim pričama, u kojima pojedinci postaju ljubavnici, rođaci, prijatelji ili sugrađani, Zetaler gradi roman o onome što zapravo čini život, u fiktivnom provincijskom gradiću ili bilo gde drugde.

Jedna protagonistkinja kaže: „Što se života tiče, samo znam da mora da se živi.“ Polje je knjiga koja će vas podsetiti upravo na to  da život treba živeti.

Knjigu možete možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 594 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.


Polje

792,00 RSD 594,00 RSD

Zagoreli šećer – uži izbor za Bukerovu nagradu 2020.

13. 09 2021.

Vraćena – bolno lepa knjiga o odbacivanju, prilagođavanju i sazrevanju

13. 09 2021.