Zagoreli šećer – uži izbor za Bukerovu nagradu 2020.

Zagoreli šećer je provokativan prvenac američke spisateljice Avni Doši o Antari, koju je majka Tara zapostavljala i zlostavljala. Kada Tara počne da zaboravlja, Antara, suočena s tim da treba da se brine o majci koja se nije starala o njoj, traži način da se pomiri s proganjajućom prošlošću.

Iako odnos majke i deteta može biti pun konflikata, majčinstvo se percipira kao ispunjujuće i prirodno, uz podrazumevanu požrtvovanost i nesebičnost. Bilo kakva naznaka ambivalentnosti ili ogorčenosti u tom odnosu izaziva nelagodu. Avni Doši zastrašujuće ogoljeno piše upravo o tome.

Oštar poput britve i prošaran sarkastičnim dosetkama, ovaj maestralni debi uvršten u uži izbor za Bukerovu nagradu 2020. govori o okrutnosti, ljubavi, izdaji i boli, istovremeno otvarajući pitanje šta sa sigurnošću možemo znati o najbližima.

Knjigu možete možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 792 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Ostale vesti

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog