zagoreli secer

Zagoreli šećer – uži izbor za Bukerovu nagradu 2020.

„Lagala bih ako bih rekla da se nikad nisam radovala majčinoj nesreći.“
Kada roman počne ovako razornom uvodnom rečenicom, znate da je pred vama nezaboravna knjiga.

Zagoreli šećer je provokativan prvenac američke spisateljice Avni Doši o Antari, koju je majka Tara zapostavljala i zlostavljala. Kada Tara počne da zaboravlja, Antara, suočena s tim da treba da se brine o majci koja se nije starala o njoj, traži način da se pomiri s proganjajućom prošlošću.

Iako odnos majke i deteta može biti pun konflikata, majčinstvo se percipira kao ispunjujuće i prirodno, uz podrazumevanu požrtvovanost i nesebičnost. Bilo kakva naznaka ambivalentnosti ili ogorčenosti u tom odnosu izaziva nelagodu. Avni Doši zastrašujuće ogoljeno piše upravo o tome.

Oštar poput britve i prošaran sarkastičnim dosetkama, ovaj maestralni debi uvršten u uži izbor za Bukerovu nagradu 2020. govori o okrutnosti, ljubavi, izdaji i boli, istovremeno otvarajući pitanje šta sa sigurnošću možemo znati o najbližima.

Knjigu možete možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 792 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Polovina koja nedostaje – impresivan roman koji otvara pitanje ličnog identiteta

30. 08 2021.

Polje – roman o životu iz ugla mrtvih

30. 08 2021.