Polovina koja nedostaje – impresivan roman koji otvara pitanje ličnog identiteta

„Nije shvatala koliko vremena treba da postaneš neko drugi, niti koliko je samotan život u svetu koji nije predviđen za tebe.“

Polovina koja nedostaje Brit Benet provokativna je priča o nasleđu, begu od nametnutih identiteta i redefinisanju sebe.

Potku romana čini priča o dve afroameričke bliznakinje koje su sa šesnaest godina pobegle iz gradića u Luizijani. Jedna od njih shvata da može da se predstavi kao belkinja i nestaje bez traga, dok se druga vraća u rodni gradić bežeći od nasilnog muža.

Dinamičnom naracijom, vešto preplićući sudbine svojih protagonistkinja kroz nekoliko decenija, Benet gradi potresnu priču o sestrinskoj povezanosti s iznenađujućim zapletima i impresivnim psihološkim uvidima.

Polovina koja nedostaje je kompleksna priča o Americi, njenoj rasističkoj prošlosti i sadašnjosti, koja zadire i u pitanja izbora i nasleđa. Razmatrajući koliko prošlost oblikuje naše izbore, želje i očekivanja, Brit Benet nam nudi izuzetan roman o netrpeljivosti, internalizovanom rasizmu, homofobiji i ličnom identitetu, pun saosećanja i mudrosti.

Knjigu možete možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 891 dinar, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Ljubav u slučaju opasnosti – književna poslastica koju ne smete propustiti

16. 08 2021.

Zagoreli šećer – uži izbor za Bukerovu nagradu 2020.

16. 08 2021.