U leto – finale očaravajućeg književnog projekta

U izvrsnom finalu, Knausgor prepliće oštroumne kontemplacije o svakodnevnim stvarima sa dnevničkim zapisima leta provedenog s porodicom, uzimajući tako najbolje od prethodnih tomova. Razbacana po dnevničkim unosima se nalazi i kratka priča, fenomenalno ispričana poigravanjem naratorskim „ja“, o ženi kojoj je jedna dramatična odluka možda uništila život.

Knausgor piše: „Život je takav – makar ako mu se čovek otvori – bilo kada se može desiti nešto nepredviđeno i sudbonosno, što u vrlo bliskoj budućnosti odredi ko si, šta si ili gde si. Sve što se dešava prožeto je takvom nepredvidivošću, ali događaji su obično toliko mali i posledice tako neprimetne da i ne razmišljamo o tome.“

Rekli bismo ipak da je Knausgor svojim nesvakidašnjim književnim projektom uspeo sve nas da natera da razmišljamo i o tim naizgled malim i neprimetnim događajima i, iznad svega, da se ponovo zaljubimo u svet.

U leto možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 891 dinar, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Ostale vesti

Korpa
1 item Korpa
Moj nalog