Putujuće kazalište – najsentimentalniji roman Zorana Ferića

Kroz devet poglavlja upoznajemo Ferićeve pretke od vremena Austrougarske preko Jugoslavije do početka ovog veka. Tri rata, nacionalna mržnja, strepnja pred zastrašujućom ideologijom fašizma i nekoliko potresnih ljubavnih priča čine okvir u kome Ferić ispisuje svoje delo.

Priče o prvim generacijama pisac prenosi na temelju porodičnih predanja koje uspeva da pretoči u romantične i duhovite epizode, ali i one užasavajuće, praćene opisima ratnog zla. Govoreći o svom odrastanju, Ferić bez ulepšavanja govori o manama i nedostacima roditelja, kao i o svojim greškama, prvim ljubavima i prvim knjigama.

Ova sentimentalna i surovo iskrena porodična priča otvara pitanja koliko nas određuje sudbina naših predaka i kako prevladati osećaj tuge ili besa što su se naši životi odvijali baš tako.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 990 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Ostale vesti

Korpa
1 item Korpa
Moj nalog