Ljudska posla – knjiga koja će vas snažno uzdrmati

Glavni likovi su prominentni članovi društva, naizgled zadovoljni svojim životom: Žan je slavan politički novinar, njegova supruga Kler je poznata po feminističkom angažmanu, a njihov sin je perspektivan student prestižnog univerziteta. Međutim, optužba za silovanje uzdrmaće tu savršenu sliku.

Karin Tuil je stvorila autentične likove, ni dobre ni loše, prosto ljudske, navodeći nas da osećamo empatiju prema svakom od njih, čak i onda kada bi trebalo da ih mrzimo ili preziremo. Izabravši da o suđenju za silovanje piše iz ugla optuženog, spisateljica razmatra različite percepcije istog događaja, kao i šta dovodi do toga da neko postane silovatelj.

Ljudska posla su roman o privilegijama i zloupotrebi moći, o uticaju društvenih mreža na svačiji život, o crvenoj liniji (ne)pristanka na seksualni odnos, roman koji stavlja čitaoce na porotničku klupu i demontira bezosećajnost pravosudnog sistema.

Ovu upečatljivu, intrigantnu i inteligentnu knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 891 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Ostale vesti

Korpa
1 item Korpa
Moj nalog