S najgorim namerama – raskošna saga o moralu, veri, seksu i autodestrukciji

S najgorim namerama, prvi roman Alesandra Piperna, tragikomična je saga o rimskoj jevrejskoj porodici koja prolazi kroz višegeneracijski pad od bogatstva do socijalne marginalizacije. Sa živopisnim likovima poput Bepija Sonina, promiskuitetnog patera familijasa i žrtve Musolinijevih rasnih zakona, Luke, njegovog šarmantnog albino sina i Danijela, Bepijevog disfunkcionalnog unuka, roman je pozdravljen kao italijanski postmoderni Budenbrokovi

U raskošnoj mešavini satire i prustovskog promišljanja, Danijel, Pipernov svevideći narator, detaljno opisuje neobičnosti i nastranosti svoje porodice, ali i vlastitu krizu identiteta kao sina Jevrejina i katolikinje. Zbog nekonvencionalnog odnosa prema istoriji, moralu, društvu, religiji i mentalnom zdravlju, roman je izazvao pravi potres u italijanskoj kulturnoj javnosti. Dok su jedni hvalili Pipernov otklon od literature svedočenja i korak prema postholokaustskoj normalnosti, drugi su kritikovali njegovu navodnu političku nekorektnost.

Ovu knjigu o hedonizmu, privilegijama, kulturnim razlikama između katolika i Jevreja, nesrećnoj ljubavi i ljudskim nesavršenostima možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 891 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

U proleće - treći tom očaravajućeg književnog poduhvata

08. 04 2021.

Ljudska posla - knjiga koja će vas snažno uzdrmati

08. 04 2021.