Porijeklo – knjiga u koju ćete se zaljubiti

Porijeklo, treći roman Saše Stanišića, ovenčan najznačajnijom nemačkom književnom nagradom „Deutscher Buchpreis“ za 2019. godinu, roman je koji će vas – apsolutno smo uvereni u to – potpuno osvojiti i očarati.

U Porijeklu Stanišić pripoveda o svom detinjstvu u rodnom Višegradu, odrastanju u nemačkom Hajdelbergu i odlasku u posetu bolesnoj baki u Bosni. Ovo je roman sećanja i pamćenja, u kom pisac vlastito iskustvo prepliće s porodičnim anegdotama, gradeći iznova priču o svojoj porodici.

Ovo je takođe roman o sazrevanju i šarolikom svetu u izbeglištvu, gde je poreklo istovremeno bitno i nebitno. Ovo je roman o zavičajima, gde god oni bili i šta god oni značili.

Iznad svega, ovo je roman o ljubavi, dirljivo opraštanje od voljene bake koja tone u demenciju. „Moja su sjećanja varijable čežnje. Bakina su varijable bolesti“, piše Stanišić.

Ovaj roman-slagalica, ispričan nelinearno, završava uvođenjem fantastičnih elemenata i mogućnošću da sami biramo kako će se roman završiti. Bez obzira na naše poreklo, domovinu i identitet – sudbina je u našim rukama.

Porijeklo je, bez sumnje, jedan od najboljih romana koje ćete pročitati ovog proleća.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 891 dinar, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.


Porijeklo

990,00 RSD 891,00 RSD

Ljubavni život - otvoreno o ženskoj seksualnosti i destruktivnim željama

10. 03 2021.

Prolećna akcija /// 3 knjige za 990 dinara

10. 03 2021.