Mučna ljubav – prvi roman Elene Ferante

Tako počinje Mučna ljubav, prvi roman Elene Ferante, onaj koji joj je doneo slavu u Italiji i najavio dolazak jedne od najznačajnijih spisateljica našeg doba.

Četrdesetogodišnja Delija kreće u uzbudljivu odiseju haotičnim i zagušljivim ulicama rodnog Napulja u potrazi za istinom o svojoj porodici. Dok pokušava da rekonstruiše poslednje dane svoje majke, luta mračnim lavirintom kolebljivih sećanja gde susreće nasilne muškarce iz svoje i majčine prošlosti. „Ništa nisam zaboravila“, objašnjava Delija, prikupljajući dokaze, „ali nisam želela da se prisećam.“ Kako putujemo dublje u Delijina sećanja, upadamo u vrtlog opsesije, ljubavi, ljubomore i zlostavljanja.

Mučna ljubav je priča o kompleksnom odnosu majke i ćerke, koja pokušava da raspetlja čvor laži i snažnih emocija koje ih vezuju. U svom prvencu Ferante ispituje valjanost sećanja, istinu, krivicu i suštinsku nespoznatljivost onih koje volimo. Pripremite se na žestoke udarce po duši.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12 i Cara Dušana 68, Beograd) po promotivnoj ceni od 594 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

Ostale vesti

Korpa
0 items Korpa
Moj nalog