Teskoba večeri – Međunarodna Bukerova nagrada za 2020. godinu

Postoje knjige o važnim i teškim temama. Postoje knjige koje opisuju nezamislive događaje. Postoje knjige koje govore o intimnim stvarima. Postoje knjige za čije junake strepimo i sa kojima saosećamo, čak i kad se ne identifikujemo s njima. Postoje knjige koje su tako dobro napisane da ne možemo da ih ispustimo iz ruku. A postoje i knjige koje su sve to u jednoj. Upravo je takva Teskoba večeri Marike Lukas Rejnefeld.

Ispričan u prvom licu, roman prati desetogodišnju Jas iz religiozne ruralne holandske porodice, koja pokušava da prihvati i razume smrt starijeg brata. Ovo je priča o bolu, o porodici koja se raspada u ludilu tuge, o načinu na koji se deca nose s traumama, o izgubljenosti i pometnji u kojoj se prepliću nevinost i brutalnost, u kojoj su deca i žrtve i počinioci neshvatljivih surovosti.

Zastrašujuće otvorena, potresna i na momente teško podnošljiva, ovo nije knjiga koju ćete u dahu pročitati i potom zaboraviti. Prepuna nezaboravnih slika – sirovih, nadrealnih, poetičnih – Teskoba večeri predstavlja radikalno čitalačko iskustvo koje će vas zauvek promeniti.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12 i Cara Dušana 68, Beograd) po promotivnoj ceni od 891 dinar, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.

U zimu - nastavak Knausgorovog obraćanja ćerki

29. 01 2021.

Mučna ljubav - prvi roman Elene Ferante

29. 01 2021.