Sandale – intimna putovanja omiljenog književnog skitnice

„Doživljaj svijeta uvijek je subjektivan. Objektivnost ne postoji“, piše Bekim Sejranović u Sandalama, zbirci krajnje intimnih priča majstorski sklopljenih u roman. U njemu nam Sejranović daje introspektivni uvid u svoja razmišljanja o odrastanju i životu, i čini to cinično i oporo, a opet veoma dirljivo, iznoseći bez ustručavanja detalje iz svog života. 

Kako odmičemo kroz roman, tako sve bolje upoznajemo bezimenog junaka, buntovnika koji zapravo ne čini ništa da bilo šta promeni, lutalicu koja putuje po svetu, traži ljubav a nikad se ne zaljubi, osobenjaka koji voli život i, što je najvažnije, samoironičan je.

Sejranovićev junak je pronicljiv i svestan svojih mana koje ni u jednom trenutku ne pokušava da sakrije ili umanji, koji na svet gleda kritički, ne pristajući na kompromise ili samozavaravanje. Ispod njegove grubosti i surovosti krije se ogromna emocionalnost koja će vas razoružati i naterati da ga volite uprkos autodestruktivnosti i neprilagođenosti.

Knjigu Sandale možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12 i Cara Dušana 68, Beograd) po promotivnoj ceni od 792 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.


Sandale

891,00 RSD 792,00 RSD

Lažne bajke - neobična zbirka bajki drugačijih od onih na koje ste navikli

20. 11 2020.

Osmica i Mliječni zubi – knjige koje ste s nestrpljenjem čekali

20. 11 2020.