Crna knjiga – prvi srpski roman u izdanju Booke

Neko će reći da je trebalo da se dogodi ranije, neko drugi da smo previše izbirljivi, ali jednostavno nismo mogli protiv sebe.
Kada od samog početka postaviš kao cilj samo jedno  – da na srpskom jeziku objavljuješ isključivo najbolju savremenu književnost, ne postoji nijedan razlog zašto bi od toga odstupio kada su u pitanju domaći autori.
I verujemo da nismo.

Pred vama je roman „Crna knjiga“ mladog pisca Luke Tripkovića koji je svojim debitantskim delom „Osmeh pod gorom maslinovom“ najavio pojavu ozbiljno talentovanog autora što je i žiri NIN-ove nagrade prepoznao uvrstivši ga u uži izbor.

Novim romanom Luka uspeva nešto zbilja posebno – oslanjajući se na najbolju tradiciju ovdašnje književnosti (Pekića i Crnjanskog, pre svega) on pomera granice nove srpske proze i teleportuje je u najsavremenije svetske literarne tokove.

Ovu moćnu knjigu od 500 strana gustog multižanrovskog tkanja možete po promotivnoj ceni od samo 792 dinara kupiti u knjižari Bookastore (Cara Lazara 12, Beograd) ili je poručiti preko našeg sajta.


Crna knjiga

990,00 RSD 792,00 RSD

Herkul - novi roman Miljenka Jergovića

28. 11 2019.

Dva sjajna romana za kraj godine // Jedno u drugom / Vernon Trodon tom 2

28. 11 2019.