Back Cover
Odlomak

Zmijski jezik

Zaboravite sve što ste mislili da znate o savremenom Japanu, njegovoj kulturi i specifičnostima. Zmijski jezik će vas odvesti do najmračnije tačke na kojoj sve što je ranije važilo prestaje da bude relevantno. Ovo je knjiga o novoj, otuđenoj, mentalno i fizički drugačijoj generaciji koja polako ali sigurno dolazi.

605,00 RSD 495,00 RSD

Lui ima devetnaest godina, vrlo je lepa, nema gotovo nikakvo obrazovanje, bizarno je opčinjena pirsingom i tetoviranjem, i dosađuje se. Kad u nekom baru sretne Amu, shvati da je potpuno opčinjena njegovim rascepljenim jezikom. Odmah počinje da živi s njim i reši da i sama započne dugotrajan i tegoban proces pravljenja račvastog jezika. Odlučna da ispita vlastite psiho-fizičke granice, ona zatraži od Aminog prijatelja Šibe-sana da joj osmisli i vrlo istančanu i lepu tetovažu za leđa…

Ali ono što Šiba zatraži kao honorar za tu tetovažu uvešće Lui u brutalan ljubavni trougao, ni nalik bilo čemu što je dotad iskusila. A onda, nakon neočekivanog nasilnog sukoba na mračnim ulicama Tokija, Ama nestane i Lui mora da se suoči s tim da zapravo ništa o njemu ne zna i da odluči šta joj preostaje da učini sa svojim životom.

Čim je objavljen u Japanu, ovaj debitantski roman Hitomi Kanehare prodat je u preko milion primeraka. To je šokantna pripovest o zadovoljstvu i bolu, svetlosti i mraku, ljubavi i mržnji, knjiga o novoj, otuđenoj, duševno i fizički drugačijoj generaciji, koja polako ali sigurno dolazi.

Autor

Hitomi Kanehara

Prevodilac

Ognjenka Lakićević

Dizajn korica

Ivan Benussi

Naslov originala

蛇にピアス (Snakes and Earrings)

Broj strana

136

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2011.

ISBN

978-86-88335-17-1

Možda bi vas zanimalo

U miso supi

687,50 RSD 550,00 RSD

Audicija

687,50 RSD 550,00 RSD