blank
Back Cover
Odlomak

Zavod za nagađanje

Očaravajuća priča o misterijama braka, bliskosti, poverenju i sveopštem rasulu.

792,00 RSD 693,00 RSD

Kupite tri odabrana naslova po ceni od 990 rsd, i svaki sledeći iz grupe za 330 rsd

Nekada su se dopisivali, a adresa pošiljaoca uvek je bila ista: Zavod za nagađanje. Nekada su bili mladi, hrabri i ustreptali od iščekivanja onog što budućnost nosi. Venčali su se, dobili dete i pregrmeli sve one sitne trzavice porodičnog života. Ali onda, polako i tiho, nešto počinje da se menja. Godine prolaze, strah se uvlači u kosti a sumnje se gomilaju, sve dok se u jednom trenutku njihov zajednički život naprosto ne raspadne, nakon čega moraju da svedu račune i shvate šta su izgubili, šta je preostalo i šta žele. Napisan sa čudesnom lucidnošću poezije, roman Zavod za nagađanje klizi duž nazubljenih ivica savremenog braka pričajući priču istovremeno mračno zabavnu, iznenađujuću i mudru.
Priznata autorka nam ovom prilikom nudi tanak ali očaravajući prikaz jednog braka – pitko razmišljanje o misterijama bliskosti, poverenja, vere, znanja i stanja sveopšteg rasula koje nam je svima zajedničko.

Jedna od deset najboljih knjiga godine po književnoj kritici New York Timesa.
Roman Zavod za nagađanje proglasili su najboljom knjigom godine: New Yorker, Boston Globe, Minneapolis Star Tribune, Vogue, Electric Literature i Buzzfeed.

Autor

Dženi Ofil

Prevodilac

Aleksandar Milajić

Dizajn korica

Monika Lang

Broj strana

149

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2020.

ISBN

978-86-80830-46-9

Kritike

„Zadivljujući primer pripovedačkog umeća… Svaki red je očaravajući, savršeno naoštren vrh strele uperene u vaše srce.“
Vanity Fair

„Čas izuzetno zabavan, čas bolan; prostodušno otvoren, ali pritajeno ironičan… roman Zavod za nagađanje je još moćniji upravo zato što na prvi pogled deluje tanano. Njegovi dubina i intenzitet polako ali sigurno uvlače se čitaocu pod kožu.“
Džejms Vud, New Yorker

„Izuzetno originalan, prodoran i neodoljiv, Zavod za nagađanje je iscepkan roman koji u isto vreme i ubada i svetluca. Jedna od onih knjiga koje ćete do izbezumljenja citirati prijateljima, ali im neće biti baš najjasnija dok im je na kraju ne poklonite i dok je i sami ne pročitaju.“
Džon Self, Guardian

Možda bi vas zanimalo

blank

Obris

693,00 RSD 594,00 RSD
blank

Razdvojenost

693,00 RSD 594,00 RSD
blank

Tri žene

1.199,00 RSD 990,00 RSD
blank

Suđaje i furije

1.199,00 RSD 990,00 RSD