blank
Back Cover
Odlomak

Vernon Trodon 2

U drugom delu Viržini Depent nastavlja bespoštednu kritiku stanja u društvu i svetu, slikajući bedu modernog čoveka, kako na intimnom i ličnom, tako i na opštem planu. Nastavak je pun akcije, a ulozi rastu, kao i iščekivanje raspleta u poslednjem delu trilogije.

990,00 RSD 891,00 RSD

Na početku drugog dela, Vernona zatičemo bolesnog, izgladnelog, pokislog i izgubljenog u parkiću negde u Parizu. Mnogi ljudi su se dali u potragu za njim, neki jer su zabrinuti za njega, drugi jer pokušavaju da uđu u trag kasetama sa autointervjuom Aleksa Bliča, koji ima potencijala da utiče na sudbine brojnih likova. Savezi se raspadaju, novi sklapaju, a pojedini učesnici dobijaju sasvim neočekivane uloge.

Kao i u prvom delu, prikazani su najrazličitiji ljudi, staleži, politička i seksualna opredeljenja i životne filozofije. U drugom delu saznajemo više o već poznatim likovima, upoznajemo nekoliko novih, određene stvari se razjašnjavaju, ali se kao rezultat mnogo toga i komplikuje. Autorka nastavlja bespoštednu kritiku stanja u društvu i svetu, slikajući bedu modernog čoveka, kako na intimnom i ličnom, tako i na opštem planu. Nastavak je pun akcije, a ulozi rastu, kao i iščekivanje raspleta u poslednjem delu trilogije.

Autor

Viržini Depent

Prevodilac

Novak Golubović

Dizajn korica

Nikola Korać

Naslov originala

Vernon Subutex, tome 2

Broj strana

309

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2019.

ISBN

978-86-80830-32-2

Kritike

„Vernon Trodon je kao dragi kamen koji menja boju pri svetlosti dana.“
Mari-Lor Delorm, Le Journal du dimanche

„Ostvarena u umetnosti mešanja likova, glasova, intriga s nespornim osećajem za promenu tempa. Ovo nije roman, ovo je elektrokardiogram.“
Etjen de Monteti, Le Figaro littéraire

„Odlična mapa savremenog francuskog društva.“
Neli Kaprijelijan, Les Inrocks

„Velika freska današnjice. Pretpostavljalo se da bi Depentova mogla da je napiše, ali niko nije mogao znati da će to uraditi tako elegantno.“
Frederik Begbede, Le Figaro magazine

Možda bi vas zanimalo