blank
Back Cover
Odlomak

U vrtu ljudoždera

Smeo i erotičan roman o ženama i njihovim željama, apetitima i autodestruktivnim nagonima. U vrtlog svih ovih tabu tema, Slimani smešta i problematiku majčinstva i svih očekivanja koja uz majčinstvo idu.

891,00 RSD 792,00 RSD

Adel naizgled ima savršen život. Ugledna je novinarka, živi u predivnom pariskom stanu sa suprugom hirurgom i njihovim malim sinom. Ali ispod sjaja tog „savršenstva“ krije se nešto drugo: strašno joj je dosadno. Osim toga, preplavljena je nezasitom potrebom za seksom, po svaku cenu. Boreći se da obuzda nagon i želju, Adelin život počinje da se vrti oko afera za jednu noć, kašnjenja na posao, laganja muža – sve dok ne upadne u sopstvenu zamku.

Ovo je roman o ženama i njihovim željama, apetitima i autodestruktivnim nagonima. Ali njegova autorka ne morališe. Ona se uzdržava od osuđivanja, izazivajući time naklonost ili makar razumevanje čitaoca za junakinju. U vrtlog svih ovih tabu tema, Slimani smešta i problematiku majčinstva i svih očekivanja koja uz majčinstvo idu. U vrtu ljudoždera će vas zaprepastiti, zadiviti i zapanjiti; postaviće vam pitanja na koja ćete, još dugo nakon završetka čitanja, tražiti odgovore. Besprekorno čist stil Lejle Slimani provešće vas kroz ovu smelu i erotičnu priču, kroz lavirint strastvene želje, sve do razumevanja samoće, izolovanosti i gladne potrage za autentičnim iskustvom.

Autor

Lejla Slimani

Prevodilac

Vladimir D. Janković

Dizajn korica

Monika Lang

Naslov originala

Dans le jardin de lʼogre

Broj strana

171

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2019.

ISBN

978-86-80830-16-2

Kritike

„Kako živeti s nagonom koji raznosi sve pred sobom, za koji ne postoji ništa što je razumno? Fascinantan portret od kojeg se ledi krv u žilama.“
Elle

„Roman koji vas prodrma, uhvati vas i ne pušta, koji uznemirava i opčinjava.“
Marie Claire

„Svojim romanom prvencem, erotskim, sirovim i žestokim, Lejla Slimani pobuđuje poštovanje.“
L’Express

„Nijedan muškarac se ne bi usudio da napiše ovako nešto. Izvanredan prvenac.“
Alan Mabanku, pisac

Možda bi vas zanimalo

blank

Uspavaj me

891,00 RSD 792,00 RSD
blank

Obris

891,00 RSD 792,00 RSD