blank
Back Cover
Odlomak

Teskoba večeri

Teskoba večeri  je zastrašujuće otvorena, potresna i na momente teško podnošljiva priča o porodici koja se raspada, o načinu na koji se deca nose s traumama, o pometnji u kojoj se prepliću nevinost i brutalnost, u kojoj su deca i žrtve i počinioci neshvatljivih surovosti. Debitantski roman Marike Lukas Rejnefeld, ovenčan Međunarodnom Bukerovom nagradom za 2020. godinu, upečatljiv je u divljoj, nasilnoj lepoti i predstavlja radikalno čitalačko iskustvo koje će vas zauvek promeniti.

990,00 RSD 891,00 RSD

Svet desetogodišnje Jas Milder, iz pobožne porodice u ruralnoj Holandiji, obeležen je osećajem masti na koži koja štiti od oštre zime, teksturom bradavica na krastačama koje migriraju, zvukom „rumenih reči“ kojih nema u Bibliji. Kada tragična nesreća slomi njene roditelje, deca Milderovih su prepuštena sama sebi – izmišljaju vlastita pravila, vlastitu kosmologiju, prelaze granice pristojnosti u divljoj pometnji, bivaju i žrtve i počinioci neshvatljivih surovosti. To preplitanje nevinosti i brutalnosti je kompleksno, potresno i teško podnošljivo. Jas upada u vrtlog uznemirujućih maštanja, oslobađajući mrak koji preti sve da ih proguta.

Debitantski roman Marike Lukas Rejnefeld, ovenčan Međunarodnom Bukerovom nagradom za 2020. godinu, upečatljiv je u divljoj, nasilnoj lepoti. Prepun nezaboravnih slika – sirovih, nadrealnih, poetičnih – Teskoba večeri predstavlja radikalno čitalačko iskustvo koje će vas zauvek promeniti.

Autor

Marike Lukas Rejnefeld

Prevodilac

Mila Vojinović

Dizajn korica

Javorka Đurić

Naslov originala

De avond is ongemak

Broj strana

251

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2021.

ISBN

978-86-80830-54-4

Kritike

„Jezgrovit i podrugljiv novi glas, uzbudljivo nesputan stilom i izborom teme.“
― Parul Segal, Njujork tajms

„Jedan od najboljih debitantskih romana koje sam čitao. Šokantno dobar. Potpuno nezaboravan… Klasik.“
― Maks Porter, autor knjige Tuga je pernato stvorenje

„Nepokolebljiva studija porodice koja se raspada u ludilu tuge, utoliko više uznemirujuća zbog detinje jednostavnog, nedramatičnog načina prikazivanja njihovog kompulzivnog ponašanja.“
― Holi Vilijams, Gardijan

Možda bi vas zanimalo