Šutnja
Šutnja
Back Cover
Odlomak

Šutnja

Šutnja prati Mlađana, na prvi pogled uspešnog tranzicionog pobednika, dok putuje po bosanskim predelima, ali i po uspomenama iz zemlje koje odavno nema i rata koji je sve zauvek promenio. Živopisni i suptilno duhoviti dijalozi u kontrastu su s mučnim dilemama, a rastuća zebnja kulminira suočavanjem s demonima prošlosti od kojih Mlađan pokušava da pobegne.

Pobednički rukopis konkursa izdavačke kuće Booka i OTP banke za najbolji neobjavljeni roman 2023.

891,00 RSD 792,00 RSD

Jedan dan, od svitanja do sumraka, tako tipičan u životu glavnog junaka Mlađana, na prvi pogled tranzicionog pobednika. Dan ispresecan susretima, odlukama, brigama, razočaranjima i strahovima, a najviše sećanjima, onim iz zemlje koje odavno nema i onim iz rata što je sve one koji su se u njemu zatekli bespovratno promenio.

Mlađan je književni lik toliko živ i realan u svojoj unutrašnjoj poteri za ponovnim pronalaženjem smisla dok se klacka između dva sistema vrednosti da je nemoguće ne proživeti ceo ovaj furiozni roman rame uz rame s njim dok automobilom krstari istočnom Bosnom, pokušavajući istovremeno da pobegne od demona prošlosti koji strpljivo čekaju na horizontu.

Izuzetan debitantski roman Šutnja Mladena Milinova dugo će, poput literarnog ekvivalenta Munkovog Krika, odjekivati u sećanju čitalaca.

Autor

Mladen Milinov

Dizajn korica

Goran Vitanović

Broj strana

174

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2023.

ISBN

978-86-6084-047-1

Novi naslovi