blank
Back Cover
Odlomak

Savršenstva

Ana i Tom su par digitalnih nomada i kreativnih hipstera koji su u kasnim dvadesetim emigrirali iz Italije u Berlin. Njihov život ovekovečen je slikama skladnih boja, gde je sve perfektno kadrirano i aranžirano. U svetu gde su svi društveno odgovorni, ganuti nepravdom i istovremeno lepi, pametni i dobri, Ana i Tom se savršeno uklapaju, ali ipak ih muči osećaj dubokog nezadovoljstva.
Provokativan, zabavan i pomalo gorak portret generacije koja pokušava da pronađe sreću u svetu gde je autentičnost sve ređa.

990,00 RSD 891,00 RSD

Svi žele Anin i Tomov život: kreativan posao bez previše ograničenja, prozračan stan pun biljaka, strast prema hrani i progresivnoj politici, odnos otvoren za seksualne eksperimente, dovoljno novca da putuju, izlasci koji traju do jutra. Međutim, u životu nalik fotografiji savršenih boja i kompozicije, Ana i Tom se ipak osećaju zarobljenima, mučeni dubokim nezadovoljstvom čiji uzrok ne mogu da dokuče, gonjeni osećajem da im nedostaje… nešto. Ali šta je potrebno da budu srećni?

U provokativnom portretu čitave generacije čiji je život omeđen slikama na društvenim mrežama, Vinčenco Latroniko progovara o željama i razočaranjima, o oprečnosti slike koju imamo o sebi i one koju prikazujemo drugima, i donosi lucidnu i pomalo gorku priču o potrazi za srećom u svetu gde je autentičnost sve ređa.

Autor

Vinčenco Latroniko

Prevodilac

Jelena Brborić

Dizajn korica

Javorka Đurić

Broj strana

119

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2023.

ISBN

978-86-6084-039-6

Kritike

„Jedinstven, uverljiv roman o generaciji u kojoj svi – s malim razlikama – rade isto.“
– La Lettura

„Brz, oštrouman, pametan, ciničan i sentimentalan pripovedač fleksibilnog i oštrog jezika.“
– L’Espresso

„Novi majstor italijanske književnosti.“
– Die Frankfurter Allgemeine Zeitung

Novi naslovi