blank
Back Cover
Odlomak

Razgovori sa sobom

Lito je upravo napunio deset godina. Njegov otac Mario je bolestan i boji se da ga sin neće upamtiti. Pre nego što za to bude prekasno, njih dvojica kreću na putovanje na kome će podeliti mnogo više od provedenog vremena i prostora u kamionu. Kad otac i sin zajedno odu – prvi, možda i poslednji put – reč uzima majka, koja i sama, tražeći leka neizvesnom čekanju, uleće u katartičnu avanturu koja dovodi u pitanje sve što je o sebi znala.

693,00 RSD 594,00 RSD

Rasprodato

Lito je upravo napunio deset godina. Njegov otac Mario je bolestan i boji se da ga sin neće upamtiti. Pre nego što za to bude prekasno, njih dvojica kreću na putovanje na kome će podeliti mnogo više od provedenog vremena i prostora u kamionu. Kad otac i sin zajedno odu – prvi, možda i poslednji put – reč uzima majka, koja i sama, tražeći leka neizvesnom čekanju, uleće u jedno drugačije, možda i opasnije istraživanje. Shrvana svešću o gubitku koji će uskoro uslediti, rešena da sopstveni život više ne pronalazi samo u knjigama koje strastveno čita, Elena se upušta u katartičnu avanturu koja dovodi u pitanje sve što je o sebi znala.

Ova potresna priča, na trenutke i perverzna i dirljiva, zadire u odnose Erosa i Tanatosa, pitajući, između ostalog: kako bolest menja način na koji razmišljamo, na koji osećamo, na koji doživljavamo sebe, druge, seks… Na smenu nežan i sirov, raspisan u tri glasa, roman Razgovori sa sobom neuvijeno postavlja neka od najtežih pitanja: porodičnih, partnerskih, roditeljskih, jednom rečju – ljudskih.

Jedna od najboljih knjiga 2012. godine, po izboru časopisu La Vanguardia.

Dizajn korica

Jelena Šušnjar

Broj strana

163

Pismo

latinica

Povez

mek

Godina

2015.

ISBN

978-86-88335-51-5

Naslov originala

Hablar solos

Kritike

„Darovit je. Pažljivom čitaocu neće promaći da je na ovim stranicama ne samo ispisana velika literatura već da ju je mogao napisati samo istinski pesnik. Književnost dvadeset prvog veka pripada Neumanu i njegovoj malobrojnoj braći po peru.“
Roberto Bolanjo

„Čudesno nadaren autor. Ovako podsticajna, intelektualna i duboko ljudska knjiga ne pojavljuje se često.“
The Independent

„Neuman je dobio pohvale od Bolanja, i lako je razumeti zašto: baš kao i on, meša ljubav i intrigu s ozbiljnim temama.“
Publishers Weekly

„Neuman obogaćuje književni jezik i na dobrom je putu da postane klasik.“
La Republica

Možda bi vas zanimalo