blank
Back Cover
Odlomak

Putopis jednog mačka

Moćna priča o prijateljstvu i ljubavi, kako između ljudi i njihovih ljubimaca, tako i prema onima koji su tu za nas kada nam je najteže. Roman prividne jednostavnosti, prožet fenomenalnim opisima japanskih krajolika, studija je dobrote i izbora da, uprkos neminovnim gubicima u životu, budemo zahvalni na trenucima sreće koje smo imali.

990,00 RSD 891,00 RSD

Nana je Satoruov mačak jednako koliko je i Satoru Nanin čovek. Međutim, Satoru mora da pronađe novi dom za mačka i njih dvojica kreću na put, obilaze Satoruove stare prijatelje u nadi da će neki od njih primiti Nanu. Dok putuju Japanom u srebrnom kombiju, kroz prekrasne krajolike i godišnja doba, Satoruova prošlost i prijateljstva koja su ga oblikovala polako se otkrivaju, kao i razlog zašto više ne može da zadrži Nanu.

Instant međunarodni i indi bestseler, Putopis jednog mačka očarao je čitaoce širom sveta. Varljivo jednostavne proze, ispripovedana s retkom nežnošću i humorom, Nanina priča je priča o dobroti, odanosti, hrabrosti i zahvalnosti, koja pokazuje kako gestovi ljubavi, mali i veliki, mogu promeniti naše živote.

Autor

Hiro Arikava

Prevodilac

Nataša Tomić

Dizajn korica

Marija Stojisavljević

Broj strana

243

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2023.

ISBN

978-86-6084-032-7

Kritike

„Nežan, blag i pun mudrosti.“
– Kirkus Reviews

„Arikava ispituje lojalnost i prirodu pripadanja. Njena knjiga se prepušta emocijama bez skliznuća u sentimentalnost.“
– Time

„Svako ko je nekada voleo neku životinju, čitaće ovu knjigu sa zahvalnošću jer razume emociju koja nas kao ljudska bića oplemenjuje.“
– The Guardian

„Fascinantan uvid u japansku kulturu i tradiciju… Knjiga o prijateljstvu i onome šta ćemo učiniti za ljude i životinje koje volimo.“
– The Irish Times

„Roman ima toplinu, likovni dodir i nežnost filmova Gibli studija – i uživanje je čitati ga.“
– The Financial Times

 

Možda bi vas zanimalo