Back Cover
Odlomak

Prodavačica

Briljantan roman o neuklopljenosti i nerazumevanju prikazan kroz psihu nezaboravne naslovne junakinje.

891,00 RSD 792,00 RSD

Keiko Furukura ima 36 godina i tačno polovinu svog života zaposlena je kao prodavačica u mini-marketu. Tu se jedino oseća kao da ima svrhu i po prvi put u životu uklopljena je u svoje okruženje. Prateći ritam svakodnevnih poslovnih obaveza i kopirajući izgled, ponašanje i govor svojih kolega Keiko je gotovo savršeno sakrila svoje nesnalaženje u svetu odraslih i prilagođenih.

Međutim, kako godine prolaze, pritisak društva na nju da se uda, rodi decu i nađe bolji posao postaje sve neprijatniji, prisiljavajući Keiko da preduzme neke prilično neobične akcije.

Briljantan roman o neuklopljenosti i nerazumevanju prikazan kroz psihu nezaboravne naslovne junakinje postao je ogroman hit u Japanu sa više od 650.000 prodatih primeraka da bi potom bio preveden na 20 jezika, a u Engleskoj i Americi je nedeljama boravio na top listama najprodavanijih knjiga.

Autor

Sajaka Murata

Prevodilac

Nataša Tomić

Dizajn korica

Nikola Korać

Naslov originala

Konbini ningen

Broj strana

117

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2019.

ISBN

978-86-80830-25-4

Kritike

„Uzbudljivo čudan i zabavan japanski roman o neobičnoj prodavačici iz mini-marketa. Uznemirujuća i potpuno nepredvidiva knjiga – moj primerak je prepun podvučenih rečenica.“
Sali Runi, autorka knjige Razgovori sa prijateljima

„Prodavačica je mali književni dragulj. Roman u isto vreme čudan, britak i smireno dubok, pravi dar za sve koji su ikada osetili da se ne uklapaju u ‘normalan svet’. “
Rut Ozeki, autorka knjige Priča za biće vremena

Možda bi vas zanimalo

Gošća

891,00 RSD 792,00 RSD

Snaga

990,00 RSD 891,00 RSD