blank
blank
Back Cover
Odlomak

Posle zime

Intenzivna i pronicljiva knjiga o ljudskoj nesavršenosti i zabludi da ljubav može reštiti sve probleme. Prateći Klaudija, Kubanca u Njujorku, i Sesiliju, Meksikanke u Parizu, koji pokušavaju da nađu ravnotežu između želje za samoćom i potrebe za drugim ljudima, Gvadalupe Netel opisuje ledeno lice tuge i depresije sa zrelom iskrenošću koja je iznenađujuće retka u književnosti,

990,00 RSD 891,00 RSD

Klaudio, poreklom s Kube, urednik u Njujorku, čvrsto se drži krute rutine i prezire ostatak čovečanstva. S druge strane Atlantika, Sesilija, povučena meksička studentkinja u Parizu, fascinirana je grobljima i bori se s usamljenošću. Kada Klaudio poseti Pariz, njihove sudbine će se ukrstiti.

Dok opisuju svoju svakodnevicu u Parizu i Njujorku, Sesilija i Klaudio otkrivaju neuroze, strasti, fobije, događaje iz prošlosti koji su ih formirali kao osobe, kao i okolnosti pod kojima su se upoznali i koje su dovele do privlačnosti, ljubavi i prezira.

U romanu o susretima i odsutnosti, o čežnji i tuzi, o strasti i obamrlosti, Netel majstorski otkriva suprotstavljenost želje za samoćom i potrebe za drugim ljudima. Posle zime je neobično intenzivna, duhovita i pronicljiva knjiga o opsesiji, poricanju i ljudskom nagonu za povezivanjem i pripadanjem.

Autor

Gvadalupe Netel

Prevodilac

Branko Anđić

Dizajn korica

Tamara Bogovac

Broj strana

244

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2023.

ISBN

978-86-6084-034-1

Kritike

„Saosećajan portret urbane usamljenosti i ljudskog impulsa za pripadanjem.“
Kirkus Reviews

„Oštrouman, moćan roman koji opisuje kako čak i najkraća veza može uticati na ostatak života.“
Publishers Weekly

„Netel stvara čudesne paralele između tuga i ludosti svojih likova i osoba s kojima žive.“
The New York Times

„Gvadalupe Netel briljantno secira ljubav i izopačenost, i svaka njena nova knjiga je pravo otkrovenje.“
Kejti Kitamura, autorka romana Razdvojenost

„Jedan od najinteresantnijih glasova savremene meksičke književnosti.“
La Vanguardia

„Pogled koji Netel usmerava na ludila, i umerena i destruktivna, na manije, na devijacije, toliko je pronicljiv da nas tera da sagledamo sopstvene opsesije.“
Le Monde

Možda bi vas zanimalo