blank
Back Cover
Odlomak

Poništeno

U romanu koji ističe neuralgične tačke savremenog društva u rasponu od terorizma, imigracije, političkih spinova i problema sa zdravstvenim sistemom, Uelbek zapravo piše emotivnu, melanholičnu pripovest o boli, smrti, i pre svega o ljubavi, koja je naposletku jedino bitna.

1.991,00 RSD 1.694,00 RSD

Uoči predsedničkih izbora u Francuskoj 2027. na mrežama se pojavljuje lažni video pogubljenja ministra ekonomije, jednog od vodećih kandidata. Pol Rezon, ministrov blizak saradnik, pozvan je da sarađuje u istrazi obaveštajnih službi. Dok se nasilje iz virtuelnog preliva u stvaran svet – teroristički napadi bez presedana, s naizgled nepovezanim ciljevima, potresaju Francusku i čitav svet – Pol se suočava s krizom srednjih godina, ocem na samrti i pokušajem da popravi svoj brak i odlučuje da preispita sebe i svoje porodične odnose pre nego što bude prekasno.

Prerušen u intrigantan triler, Poništeno je delo političke kritike, anatomija preteće društvene stvarnosti, kompleksan porodični portret, a pre svega intimna i egzistencijalna pripovest o bolu, smrti i ljubavi, koja je možda jedino što nas može iskupiti i spasti. Provokativan i apokaliptičan roman koji, kao što je i uobičajeno za Uelbeka, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Autor

Mišel Uelbek

Prevodilac

Vladimir D. Janković

Dizajn korica

Ivan Benussi

Broj strana

600

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2023.

ISBN

978-86-6084-051-8

Kritike

Poništeno je virtuozni roman o svetu na ivici haosa.“
Le Figaro Magazine

„Ne odlažite čitanje najdelikatnijeg, najmelanholičnijeg i najnežnijeg romana Mišela Uelbeka.“
Charlie Hebdo

„Mišel Uelbek s retkom snagom i neobičnom nežnošću opisuje ono što ostaje kada se svet sruši.“
Figaro Histoire

„Svojim osmim romanom Poništeno književna zvezda nas vodi na dugo nemirno putovanje između porodične drame, političke epopeje i terorističkog aktivizma.“
L’Express

„Suprotno svim očekivanjima, Uelbek je stvorio raskošan ljubavni roman.“
Femme Actuelle

„Ovim uzbudljivim romanom Uelbek je dostigao novi nivo; njegove najdirljivije stranice slave obične prolazne gestove koji će vas rasplakati.“
Le Monde des livres

 

Novi naslovi