blank
Back Cover
Odlomak

Moja borba 3

Četvoročlana porodica seli se na južnu obalu Norveške, u novu kuću, u kraj koji se tek razvija. To su rane sedamdesete prošlog veka, i čini se da porodica materijalno bolje stoji i da sve ide nabolje: budućnost se čini vrlo svetlom. Neverovatno brižljivo, izrazito lično i gotovo razdiruće detaljno, Karl Uve Knausgor slika svet blizak svakome ko je kadar da u sećanje prizove svu onu intenzivnost i novinu detinjeg upoznavanja sveta, sveta u kome deca i odrasli vode paralelne živote koji se nikada i nigde ne ukrštaju.

1.397,00 RSD 1.199,00 RSD

Četvoročlana porodica – majka, otac i dva dečaka – sele se na južnu obalu Norveške, u novu kuću, u kraj koji se tek razvija. To su rane sedamdesete prošlog veka, i čini se da porodica materijalno bolje stoji i da sve ide nabolje: budućnost se čini vrlo svetlom. Neverovatno brižljivo, izrazito lično i gotovo razdiruće detaljno, Karl Uve Knausgor slika svet blizak svakome ko je kadar da u sećanje prizove svu onu intenzivnost i novinu detinjeg upoznavanja sveta, sveta u kome deca i odrasli vode paralelne živote koji se nikada i nigde ne ukrštaju.

Treći deo knjige Moja borba, možda najviše „prustovski“, donosi Knausgorovo vrlo živopisno prisećanje na detinjstvo, na spoznavanje sebe, kao i svu slojevitost proticanja vremena, življenja i sećanja kao takvog.

Autor

Karl Uve Knausgor

Prevodilac

Radoš Kosović

Broj strana

447

Pismo

latinica

Povez

mek

Godina

2016.

ISBN

978-86-88335-75-1

Naslov originala

Min Kamp, tredje bok

Kritike

„I ovako tek na pola puta, ova saga već izgleda kao remek-delo ranog XXI veka.“
Kirkus Reviews

„Izuzetno i neodoljivo… Verovatno jedno od najodraslijih dela lepe književnosti.“
Observer

„Knausgor je prustovski usredsređen na detalj, analizira sve nijanse osećanja toliko savesno da to gotovo izluđuje – ali iznad svega zadivljuje.“
Vogue

„Knausgor nastavlja, majstorski.“
Literary Review

„Potpuno vas opije, ne pušta…“
Sunday Times

„Istina, najteže oružje“, Teofil Pančić, Vreme, 9. 7. 2015.

VICE Meets ‘My Struggle’ Author Karl Ove Knausgaard. (youtube)

Video

Možda bi vas zanimalo

Novi naslovi