blank
Back Cover
Odlomak

Ljudska posla

Karin Tuil je stvorila autentične likove, ni dobre ni loše, prosto ljudske, navodeći nas da osećamo empatiju prema svakom od njih, čak i onda kada bi trebalo da ih mrzimo ili preziremo. Ljudska posla su roman o privilegijama i zloupotrebi moći, o uticaju društvenih mreža na svačiji život, o crvenoj liniji (ne)pristanka na seksualni odnos, roman koji stavlja čitaoce na porotničku klupu i demontira bezosećajnost pravosudnog sistema.

990,00 RSD 891,00 RSD

Farelovi su moćan par. Žan je slavni francuski politički novinar, a njegova supruga poznata je po svom feminističkom angažmanu. Njihov sin studira na prestižnom američkom univerzitetu i svet mu je pod nogama. Čini se da im sve ide od ruke. Ali jedna optužba za silovanje uzdrmaće tu savršenu društvenu konstrukciju.

Siva zona seksualnih odnosa i različite percepcije istog događaja nalaze se u srcu ovog romana. U njemu Karin Tuil demontira bezosećajan pravosudni sistem, zadirući u neke od najvažnijih tema današnjice: seks i pristanak, ženstvenost i muževnost, zloupotrebu moći i javni linč, život pod lupom medija i uticaj društvenih mreža. Ljudska posla su upečatljiv, intrigantan i inteligentan roman koji će snažno uzdrmati svaku čitateljku i svakog čitaoca.

Autor

Karin Tuil

Prevodilac

Olja Petronić

Dizajn korica

Javorka Đurić

Naslov originala

Les Choses Humaines

Broj strana

304

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2021.

ISBN

978-86-80830-60-5

Kritike

„Majstorski roman koji ispituje postepenu destrukciju odnosa između muškaraca i žena.“
Le Nouvel Observateur

„Pomoću slučaja silovanja u visokim društvenim krugovima Karin Tuil se usredsređuje na današnju epohu i hvata duh vremena. Balzakovski roman obeležen žigom napretka.“
Le Point

„U romanu Ljudska posla žustro se mešaju sve prevare i zloupotrebe moći našeg vremena. Pariska lomača taštine.“
Le Figaro Magazine

„Karin Tuil nas suptilno ali nepokolebljivo vodi do ruba klisure naše epohe, gde nas obuzima vrtoglavica pred funkcionisanjem pravosudnog mehanizma.“
Le Canard enchainé

Možda bi vas zanimalo