blank
Back Cover
Odlomak

Ljubavni život

Zavodljiv i provokativan roman o ženskoj seksualnosti, destruktivnim željama i transformišućem uticaju strasti.

990,00 RSD 891,00 RSD

Jara je mlada, udata žena na postdiplomskim studijama, Arije je muškarac dvostruko stariji od nje, prijatelj njenih roditelja iz mladosti. Ono što započinje kao toliko puta ispričana priča o burnoj vezi mlade žene i starijeg muškarca brzo se pretvara u grozničav, uznemirujući kurs anatomije opsesije. Jara se od prvog trenutka prepušta neodoljivoj erotskoj privlačnosti kojom Arije zrači – njegova arogancija i proračunata uzdržanost jednako je uzbuđuju koliko i odbijaju. Ona zaboravlja na sebe, svoje potrebe i želje, a trenuci vrhunskog užitka stapaju se s poniženjem i samoomalovažavanjem.

Napisan jedinstvenim stilom, u kome se opažanja prepliću s mislima i snovima, što svemu daje poetski ritam, Ljubavni život omogućava čitaocima da zarone u kovitlac osećanja i impulsivan i svojeglav um pripovedačice. Zavodljiv i provokativan, roman istražuje kako telo i seksualnost, tako i psihološke aspekte ljubavi, požude i strasti.

Ljubavni život je u Nemačkoj prodat u dva miliona primeraka, a Der Spiegel ga je uvrstio u dvadeset najboljih romana svetske književnosti u poslednjih četrdeset godina.

Autor

Cruja Šalev

Prevodilac

Dušica Stojanović Čvorić

Dizajn korica

Valentina Brković

Naslov originala

Hayei Ahavah

Broj strana

303

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2021.

ISBN

978-86-80830-56-8

Kritike

„Roman koji je srušio sve prepreke… seksualno eksplicitan, a ipak gusto protkan biblijskim aluzijama i psihološkim uvidima.“
The New York Times Book Review

„Ispričan kao unutrašnji ženski monolog, Ljubavni život je napeto upletena priča o požudi; o ukradenoj sreći, ali i nepodnošljivom bolu i očajanju koje ona donosi.“
The Guardian

„Snažan, očaravajući roman. Književni udarac puritanizmu.“
Le Nouvel Observateur

„Blistav, iskren, pametan i dirljiv roman.“
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Možda bi vas zanimalo

blank

Tri žene

1.199,00 RSD 990,00 RSD
blank

Urugvajka

792,00 RSD 693,00 RSD