blank
Back Cover
Odlomak

Lažljivi život odraslih

Novi roman Elene Ferante još jedan je njen literarni trijumf i dokaz nenadmašnog umeća ove autorke da svoje čitaoce izvuče iz realnosti i smesti ih u svoj savršeno izgrađen književni svet.

1.298,00 RSD 990,00 RSD

Đovanino lepo lice se promenilo, pretvorivši se u lice ružne, zlobne adolescentkinje.

No, vidi li ona stvari onakve kakve zaista jesu? U koje bi ogledalo trebalo da pogleda kako bi pronašla sebe i uspela da se spase?

U Đovani vode borbu dve linije njene porodice, dva kraja njenog rodnog grada, dva dela njene ličnosti. Tako dezorijentisanu između visina i prizemnosti, rafiniranosti i vulgarnosti, nju će otkrivanje godinama skrivanih porodičnih tajni odvesti na put na kome će, po svaku cenu, otkriti svoje pravo lice.

Novi roman Elene Ferante, najslavnije književnice XXI veka, još jedan je njen literarni trijumf i dokaz nenadmašnog umeća ove autorke da svoje čitaoce izvuče iz realnosti i smesti ih u svoj savršeno izgrađen književni svet.

Autor

Elena Ferante

Prevodilac

Jelena Brborić

Dizajn korica

Monika Lang

Naslov originala

La vita bugiarda degli adulti

Broj strana

353

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2020.

ISBN

978-86-80830-47-6

Kritike

„Ovo je nesumnjivo književni događaj godine.”

ELLE Magazine

 

„Pripremite se da ponovo budete opsednuti knjigom Elene Ferante.”

Town & Country Magazine

 

„Feranteova iznova pokazuje neverovatnu umešnost da vas uvuče u um tinejdžerke učinivši da vam sve ono što spolja deluje neracionalno – promene raspoloženja, ljubomora, strahovi, suze i bes – izgleda potpuno normalno.”

The Times (UK)

Možda bi vas zanimalo