blank
Back Cover
Odlomak

Južno predgrađe

Fenomenalan nastavak bestselera Vraćena, uzbudljiva i emotivna priča o neugodnim istinama i izneverenim očekivanjima, kao i o žestokoj odanosti dve sestre koja opstaje uprkos njihovim različitostima.

Uži izbor za nagradu nagradu „Strega“ 2021. godine.

891,00 RSD 792,00 RSD

Glavna junakinja Južnog predgrađa, obzirna i popustljiva žena, predaje na Univerzitetu u Grenoblu, dok njena sestra Adrijana, divlja i nepromišljena, živi nesigurno u ribarskom predgrađu u Peskari. Nakon godina razdvojenosti, naratorka dobija poziv da se hitno vrati u rodno mesto zbog nesreće koja se dogodila. Povratak izaziva bujicu sećanja: na detinjstvo puno neizgovorenih reči, na veridbu i neslućeni raskid braka, na noć kada je Adrijana došla s bebom na njena vrata, na sve neugodne istine i izneverena očekivanja. U Peskari će saznati šta se desilo Adrijani i pokušaće da se pomiri sa prošlošću.

Donatela di Pjetrantonio, spisateljica koja se ne plaši da se suoči s bolom i prikaže ga onakvim kakav jeste, bez ulepšavanja, u Južnom predgrađu se vraća mestu i likovima iz romana Vraćena. Opisujući ambivalentan, frustrirajući odnos dve sestre prožet žestokom odanošću, Di Pjetrantonio nam daruje emotivnu priču o porodici, sećanju, ljubavi i vezama koje nas definišu.

Autor

Donatela di Pjetrantonio

Prevodilac

Jelena Brborić

Dizajn korica

Diana Adili

Naslov originala

Borgo Sud

Broj strana

186

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2022.

ISBN

978-86-6084-017-4

Kritike

Južno predgrađe nosi poruku istovremeno tragičnu i punu nade – premda patnja može biti neizbežan deo života, možemo izabrati da ne dozvolimo da nas ona definiše.“
— La Repubblica

„Oštra i užarena priča koja uznemiruje i inspiriše.“
— La Critica Letteraria

Možda bi vas zanimalo