Napuljska tetralogija

Paket od sve četiri knjige Napuljske tetralogije u posebno dizajniranoj kutiji.

Jedno od najvećih priča napisanih u ovom veku, remek-delo koje je očaralo kritiku i osvojilo publiku širom sveta.

POSEBAN POPUST

5.390,00 RSD 4.396,00 RSD

Kada je 2011. godine objavila prvi deo svoje Napuljske tetralogije, italijanska spisateljica poznata pod pseudonimom Elena Ferante verovatno nije mogla ni da nasluti da će se već 2016. (samo dve godine po objavljivanju poslednjeg dela) po izboru časopisa Time, naći u društvu sto najuticajnijih ljudi na svetu za tu godinu.

Smeštajući radnju u siromašno predgrađe Napulja početkom dvadesetog veka, Elena Ferante kroz četiri romana: Moja genijalna prijateljica, Priča o novom prezimenu, Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju i Priča o izgubljenoj devojčici, razvija širokog spektar tema koje se putem specifičnog književnog postupka međusobno prožimaju u priči o odrastanju i prijateljstvu dve glavne junakinje.

Specifična dinamika u njihovom odnosu koji konstantno osciluje od najdubljeg prijateljstva do rivalstva, prenosi se i na širu perspektivu koja oslikava odnose žene i muškarca, porodice i pojedinca, siromaštva i bogatstva, fašizma i komunizma… Na taj način, lična priča o životima dve žene postaje potka na kojoj Elena oslikava zapravo čitav jedan grad, čitav jedan narod i čitavo jedno vreme kroz večiti dualizam ljubavi i mržnje, slabosti i moći, dobra i zla.

Paket sadrži sve četiri knjige napuljske tetralogije i posebno dizajniranu kartonsku kutiju.
Predgrađe Napulja, druga polovina pedesetih godina XX veka. S jedne  strane siromaštvo i začeci nekog drugačijeg života, a sa druge bogatstvo mašte dve devojčice, Lile i Elene. Knjiga o magičnom odrastanju na italijanskom jugu i neraskidivom prijateljstvu dve neobične žene. Pripoveda je Elena kao zrela žena, u trenutku kad saznaje da je Lila svojevoljno nestala iz Napulja, brišući svaki trag svog postojanja.
1.298,00 RSD 990,00 RSD
blank
Elena i Lila sada su u svojim ranim dvadesetim. Lila ostaje zatočena životom udate žene, a Elena nastavlja svoj put školovanja i samootkrivanja. Dve mlade žene i dalje neguju složenu uzajamnu vezu koja ih povremeno čini vrlo bliskim, a povremeno ih sasvim udaljava jednu od druge. S tim komplikovanim i neverovatno podrobno opisanim prijateljstvom u središtu svog emotivnog života, dve devojke stasavaju u žene neminovno plaćajući okrutnu cenu tog sazrevanja.
1.397,00 RSD 1.298,00 RSD
blank
Treća knjiga serijala „Napuljske priče“ dovodi nas u sedamdesete godine XX veka. Glavne junakinje Lila i Elena su odrasle žene i vode potpuno različite živote. Svaka se na svoj način bori da izbegne zagrljaj života u bedi, siromaštvu, neznanju i potčinjenosti kome su se otrgle, obe plivaju velikim morem mogućnosti koje je novo vreme donelo, sve vreme bivajući neraskidivo povezane.
1.397,00 RSD 1.298,00 RSD
blank
U završnoj knjizi Napuljske tetralogije, Elena i Lila suočavaju se sa ozbiljnim životnim izazovima i burnim emotivnim preokretima. Spremite se za grandiozno finale najveće književne sage XXI veka!
1.397,00 RSD 1.298,00 RSD