blank
Back Cover
Odlomak

Evropsko proleće

Provokativna, uzbudljivo nepredvidljiva i često vrlo eksplicitna distopijska vizija bliske budućnosti. Koling Nilsen otvara pitanje da li se krećemo ka društvu segregacije, otupelom na nasilje, u kome je korist od tehnološkog napretka rezervisana samo za privilegovane.

 

1.199,00 RSD 990,00 RSD

Kulminacija migrantske krize u Danskoj dovodi do radikalne segregacije – muslimani žive u imigrantskim zonama pod strogim nadzorom, a danska vlada deportuje stotine hiljada nepoželjnih u izbeglički grad izgrađen u Mozambiku. S druge strane, ostrvo Loland je pretvoreno u idilično i strogo čuvano utočište, tehnološki napredno i ekološki održivo, gde pripadnici elite uživaju u veštački poboljšanoj prirodi.

Sredovečni galerista Stig, koji žudi za priznanjem umetničke zajednice, njegova žena Elisabet, naučnica potresena ćerkinom anoreksijom, i Kristijan, umetnik čiji seksualni nagoni zadiru u sferu ilegalnog, sele se na Loland i životi im se iz temelja menjaju.

Smešteno u budućnost koja deluje uznemirujuće bliska, Evropsko proleće je provokativna mešavina satirične društvene kritike i distopije, roman koji otvara pitanja slobode, jednakosti, etičnosti tehnologije i komercijalizacije umetnosti. Budućnost koju Koling Nilsen predviđa istovremeno je dekadentna, mračna i privlačna.

Autor

Kaspar Koling Nilsen

Prevodilac

Radoš Kosović

Dizajn korica

Jakov Jakovljević

Naslov originala

Det europæiske forår

Broj strana

371

Pismo

latinica

Povez

mek

Format

14 x 20 cm

Godina

2022.

ISBN

978-86-6084-011-2

Kritike

„Jednostavno i briljantno. Vrhunski portret našeg vremena.“
— Weekendavisen

„Ciničan, zastrašujući i vizionarski pisac, Koling Nilsen zamišlja najgore. Kontemplacija ili najava?“
— L’Obs

„Ne prestaje da nas iznenađuje bogatstvo proze, lepota mašte i nivo inteligencije ovog romana.“
— L’Express

„Eksplozivan i lucidan roman, napisan preciznim i ubojitim perom koje upire u najmračnije rukavce ljudske duše.“
— Le Page des Libraires

„Kaspar Koling Nilsen ima originalne ideje i samouvereno meša stvarne činjenice, vrlo verovatne činjenice i one manje verovatne.“
— Mišel Uelbek

Možda bi vas zanimalo

blank

Zemljani

891,00 RSD 792,00 RSD
blank

Moja borba

1.397,00 RSD 1.199,00 RSD
blank

Joga

990,00 RSD 891,00 RSD