Publisher Picture

Tatjana Latinović, prevodilac sa islandskog jezika, živi u Rejkjaviku od 1994. godine. Nakon što je ranih devedesetih diplomirala engleski i nemački na fakultetu u Osijeku, dodala je još jednu diplomu, ovog puta islandskog jezika sa fakulteta u Rejkjaviku.
 
Angažovana je na pitanjima polne ravnopravnosti i prava manjina. Sa svojim prijateljicama je 2003. godine osnovala organizaciju stranih žena na Islandu, danas jednu od politički najaktivnijih udruženja stranaca u zemlji.
 
Čita puno i prati mnogo savremenih pisaca, ali ovih dana su joj na vrhu liste Haruki Murakami, Alice Walker i islandski pisci Sjon, Ojdur Ava Olafsdotir i Bragi Olafson.
 
Zimi se bavi skijanjem i raduje se svakom novom snegu, jer on razvedri inače duge islandske noći. Od proleća do jeseni trenira za polumaratone, a leta najviše voli da provodi u islandskoj prirodi, jer tada bele noći nadoknade nedostatak svetla u zimskim periodu.
 
Vezu sa zemljama porekla održava posetama, slušanjem muzike iz osamdesetih i devedesetih (uz veliku nostalgiju) i prevođenjem knjiga sa islandskog na srpski jezik.

Nijedan proizvod ne odgovara vašem upitu.