Author Picture

Pripadnik najužeg vrha japanske savremene književnosti, autor niza nagrađivanih bestselera, Rju Murakami (Ryu Murakami, 1952) je od strane kritike prozvan „Maradonom japanske literarne scene" i „renesansnim čovekom za postmoderno doba".
 
Na sebe je skrenuo pažnju već prvim romanom Almost Transparent Blue (Plavo, gotovo prozirno, 1976) koji je vrlo brzo postao bestseler. Roman je u Japanu prodat u preko milion primeraka za samo šest meseci, i dobio je prestižnu nagradu Akutagawa. Sledećim delom Coin Locker Babies (1980) postao je velika zvezda osvojivši Noma Liberal Arts New Member nagradu. Po njegovom kultnom romanu Audicija (オーディション, 1997) snimljen je istoimeni kontroverzni film koji je režirao Takaši Mike (Audition).
 
Za psiho-horor roman U miso supi (In the miso soup / イン ザ・ミソスープ, 1998) dobio je Yomiuri književnu nagradu i postao slavan širom sveta,  a u planu je i filmska verzija u režiji Vima Vendersa.
 
Osim kao pisac, Murakami je poznat i po režiji nekoliko uspešnih filmova (Almost Transparent BlueTokyo DekadenceLove & Pop), sviranju bubnjeva u rok grupi i vođenju televizijskog šou programa. Omiljeni je pisac svog poznatog prezimenjaka Harukija. 

Nijedan proizvod ne odgovara vašem upitu.