Author Picture

Loren Grof (Lauren Groff, 1978) je američki romanopisac i spisateljica kratkih priča. Autorka je tri romana i jedne zbirke priča. Njen prvi roman, The Monsters of Templeton, objavila je izdavačka kuća Hiperion 2008. godine, a knjiga se odmah našla na listi bestselera New York Timesa. Dopala se i Stivenu Kingu, koji ju je pročitao pre objavljivanja i napisao rani prikaz za Entertainment Weekly. Našla se u užem izboru Nagrade Orindž za nove pisce 2008. godine, a Amazon.com i San Francisco Chronicle su je uvrstili u izbor najboljih knjiga za tu godinu.
Loren Grof je kratke priče objavljivala u renomiranim časopisima kao što su The New YorkerThe Atlantic MonthlyFive Points i Ploughshares, kao i u antologijama Najbolji novi američki glasovi 2008Nagrada Puškart XXXIINajbolje američke kratke priče za 2007, 2010. i 2014. godinu. Mnoge od ovih priča pojavljuju se u njenoj zbirci kratkih priča, Delicate Edible Birds, objavljenoj 2009. godine.
 
Njen drugi roman, Arcadia, objavljen je u martu 2012. godine. Arcadia priča priču o prvom detetu rođenom šezdesetih u fiktivnoj komuni na severu države Njujork. Bestseler listova The New York Times Booksense, roman Arcadia su odabrali kao jednu od najboljih knjiga 2012. godine eminentni listovi The New York TimesThe Washington PostNPRVogueThe Globe and MailChristian Science Monitor i Kirkus Reviews.
 
Poslednji njen roman, Fates and Furies (Suđaje i furije), objavljen je u septembru 2015. godine. Suđaje i furije je portret dvadesetčetvorogodišnjeg braka ispričan iz vizure muža, a zatim i supruge. Bio je nominovan za Nacionalnu književnu nagradu u kategoriji proze.